به گزارش خبرنگار مهر، پس از بروز چند حادثه در مدارس استانهای کشور و جان باختن و مجروح شدن چند دانش آموز موضوع استاندارد سازی سیستم گرمایشی مدارس در استان قزوین با جدیت بیشتری دنبال شد.
سرانجام پس از اقدامات مؤثر انجام شده امروز ۲۰۹ کلاس درس باقیمانده در استان قزوین که با بخاری نفتی گرم میشد به بخاری برقی شوفاژی مجهز شدند و دانش آموزان با بخاریهای نفتی خداحافظی کردند.
مراسم جشن برچیده شدن بخاریهای نفتی در کلاسهای درس مدارس استان قزوین روز یکشنبه با حضور عسگر علی جوانبخت مدیرکل نوسازی مدارس، مدیران و رؤسای مناطق آموزش و پرورش الموت شرقی، غربی، طارم و ضیا آباد و آوج در سالن اجتماعات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان برگزار شد.
عسگر علی جوانبخت مدیرکل نوسازی مدارس استان قزوین در این مراسم گفت: متأسفانه در سالهای گذشته به دلیل استفاده از بخاریهای نفتی در کلاسهای درس شاهد حوادث ناگواری بودیم که در استان قزوین با تخصیص اعتبارات در یک حرکت جهادی برای استاندارد سازی کلاسها اقدام شد.
وی بیان کرد: در سال ۹۲ حدود ۲۵ درصد مدارس استان استاندارد و ۷۵ درصد غیر استاندارد بود که با عزم جهادی و همکاری سازمان مدیریت و برنامه ریزی و آموزش و پرورش توانستیم به وضعیتی برسیم که امروز بیش از ۷۵ درصد مدارس استان استاندارد شده است.
مدیرکل نوسازی مدارس استان قزوین یادآور شد: از سال ۸۴ به بعد کار تخریب و نوسازی مدارس شروع شد و ۱۳۰ ساختمان آموزشی را در استان نوسازی و مقاوم سازی کردیم و در یک کار بزرگ و بی نظیر هنرستان بزرگ قزوین به مساحت ۶ هزار مترمربع به طور کامل نوسازی شد که در شرایط کنونی فقط ۳۰ میلیارد تومان هزینه مقاوم سازی آن است.
وی گفت: پس از حادثه مدرسه «شین آباد» از سال ۹۲ نیز استانداردسازی مدارس استان با شدت بیشتری ادامه یافت که از مجموع ۱۰ هزار کلاس درس توانستیم ۶۰ درصد کلاسها را استاندارد سازی کنیم.
استانداردسازی گرمایشی ۴۸۰۰ کلاس درس
جوانبخت اظهار داشت: در استان قزوین تاکنون ۴۸۰۰ کلاس درس استانداردسازی گرمایشی شده و متناسب با موقعیت منطقه از سیستمهای حرارت مرکزی، شوفاژ، پکیج، بخاری هرمتیک و رادیاتور برقی در کلاسها استفاده کرده ایم.
هدف گذاری حذف ۲۷۷ کلاس با بخاری نفتی
وی اضافه کرد: در مناطق محروم و دورافتاده استان تعداد ۲۷۷ کلاس درس شناسایی شد که از بخاری نفتی استفاده میکردند که تعدادی بلا استفاده بود و در نهایت ۲۰۹ کلاس درس که بخاری نفتی داشت در دستور استانداردسازی قرار گرفت.
مدیرکل نوسازی مدارس استان قزوین یادآور شد: این کلاسها در مناطق الموت شرقی و غربی، طارم، آوج و ضیا آباد قرار داشت و با اختصاص سه میلیارد تومان نسبت به حذف بخاری نفتی و جایگزین کردن شوفاژ برقی برای تأمین گرمایش اقدام شد.
۱۵۸۳ کلاس درس غیراستاندارد است
وی گفت: در حال حاضر ۱۵۸۳ کلاس درس در استان از نظر سیستم گرمایشی استاندارد نیست و هنوز از بخاری گازی استفاده میشود که در صورت تأمین اعتبار لازم حداکثر در دو تا سه سال همه آنها را استاندارد سازی میکنیم.
جوانبخت اضافه کرد: برای استانداردسازی همه کلاسها بالغ بر ۳۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که در صورت تأمین نیمی از این هزینه در استان مابقی آن را از اعتبارات ملی تأمین خواهیم کرد.
۱۵ درصد مدارس استاندارد گرمایشی ندارد
وی اظهار داشت: در حال حاضر فقط ۱۵ درصد مدارس استان قزوین از نظر سیستم گرمایشی استاندارد لازم را ندارد که در صورت تأمین اعتبار قادریم آن را در کمتر از دو سال هم به پایان برسانیم.
نظر شما